Preparem un boníssim menjar blanc

És una recepta típica de Reus que s'acostumava a menjar per Quaresma

Aquests dies que la cuina és una gran aliada per passar el temps de confinament, cal buscar receptes ben variades per mantenir una dieta equilibrada i variada. Avui un proposem preparar menjar blanc, una recepta medieval que, amb les seves variacions, ha sobreviscut pràcticament igual a com estava fa uns segles. Feta de llet d’ametlles aromatizada amb canyella i llimona, s’assembla a la crema catalana però no porta ous.

És una recepta típica de Reus tot i que se’n troben versions per tota Europa, des d’Italia fins al Regne Unit. S’acostumava a menjar per Quaresma. La recepta és relativament senzilla:

INGREDIENTS:

  • 400 grams d’ametlles crues
  • 1 litre d’aigua
  • 300 grams de sucre
  • 100 grams de farina d’arrós o maicena
  • 1branca de canyella
  • La pela d’una llimona.

ELABORACIÓ:

  • Posem a bullir l’aigua, a la que hi afegirem les ametlles quan arranqui el bull.
  • Les hi deixarem mig minut i després les retirarem, pelarem i picarem.
  • Mesclem aquesta pasta amb un litre d’aigua per a obtenir la llet d’ametlles.
  • Ho deixem reposar durant 12 hores a la nevera.
  • Després colarem la llet, en reservarem un decilitre i farem bullir la resta amb la canyella i la llimona.
  • En un bol mesclem la farina d’arrós, el sucre i el decilitre que havíem reservat.
  • Afegim la mescla a l’olla calenta i ho remenem fins a que espessi.
  • Finalment ho colarem i ho ficarem en motlles individuals.

Bon profit!

 
Destaquem