L'espàrrec és un dels productes propis del mes de febrer. Una hortalissa d'hivern, baixa en calories, sense greix, i baix en sal, que esdevé una bona font de vitamines antioxidants, àcid fòlic i niacina. Aquest producte, en les seves diferents variants (blancs, silvestres i verds), és ben present a la cuina catalana, podent-se elaborar de múltiples maneres que fan les delícies a la taula.
Avui us proposem cuinar un boníssim risotto d'espàrrecs verds amb xampinyons.

El mes de febrer és un bon moment per menjar espàrrecs.
INGREDIENTS:
- 300 gr d'arròs rodó
- Espàrrecs verds
- 300 gr de xampinyons
- Mitja ceba i 2 alls
- 700 ml de brou vegetal
- 100 gr de formatge parmesà
- Vi blanc
- Mantega
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- Netegem i tallem a trossos petits els espàrrecs. Reservem algunes puntes per a guarnir el plat.
- Netegem i trossegem els xampinyons.
- Mentrestant, anem escalfant, a foc lent, el brou de verdures.
- En una cassola ampla, posem oli i ofeguem la ceba i l'all trossejat ben petit.
- Afegim els espàrrecs i, quan estiguin tous, posem els xampinyons.
- Quan estigui cuit, afegim l'arròs i ho sofregim.
- Afegim un raig de vi blanc i, quan s'evapori, corregim de sal i pebre.
- Anem afegint brou de verdures a poc a poc, afegint quan es vagi evaporant mentre remenem.
- Quan l'arròs estigui al punt, afegim la mantega i remenem.
- Finalment, afegim el formatge parmesà.
- Quan l'arròs estigui cremós, deixem reposar durant dos minuts.
- Mentrestant, en una paella saltem les puntes d'espàrrec que havíem reservat.
- Servim el risotto, i guarnim el plat amb les puntes d'espàrrec i afegint una mica de parmesà per sobre.
- Llest per gaudir-lo!