Prepara un boníssim risotto d'espàrrecs verds amb xampinyons

Els espàrrecs són un producte típic de l'hivern, molt utilitzat a la cuina catalana

L'espàrrec és un dels productes propis del mes de febrer. Una hortalissa d'hivern, baixa en calories, sense greix, i baix en sal, que esdevé una bona font de vitamines antioxidants, àcid fòlic i niacina. Aquest producte, en les seves diferents variants (blancs, silvestres i verds), és ben present a la cuina catalana, podent-se elaborar de múltiples maneres que fan les delícies a la taula.

 

Avui us proposem cuinar un boníssim risotto d'espàrrecs verds amb xampinyons.

 
El mes de febrer és un bon moment per menjar espàrrecs.

El mes de febrer és un bon moment per menjar espàrrecs.

INGREDIENTS:

  • 300 gr d'arròs rodó
  • Espàrrecs verds
  • 300 gr de xampinyons
  • Mitja ceba i 2 alls
  • 700 ml de brou vegetal
  • 100 gr de formatge parmesà
  • Vi blanc
  • Mantega
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Netegem i tallem a trossos petits els espàrrecs. Reservem algunes puntes per a guarnir el plat.
  • Netegem i trossegem els xampinyons.
  • Mentrestant, anem escalfant, a foc lent, el brou de verdures.
  • En una cassola ampla, posem oli i ofeguem la ceba i l'all trossejat ben petit.
  • Afegim els espàrrecs i, quan estiguin tous, posem els xampinyons.
  • Quan estigui cuit, afegim l'arròs i ho sofregim.
  • Afegim un raig de vi blanc i, quan s'evapori, corregim de sal i pebre.
  • Anem afegint brou de verdures a poc a poc, afegint quan es vagi evaporant mentre remenem.
  • Quan l'arròs estigui al punt, afegim la mantega i remenem.
  • Finalment, afegim el formatge parmesà.
  • Quan l'arròs estigui cremós, deixem reposar durant dos minuts.
  • Mentrestant, en una paella saltem les puntes d'espàrrec que havíem reservat.
  • Servim el risotto, i guarnim el plat amb les puntes d'espàrrec i afegint una mica de parmesà per sobre.
  • Llest per gaudir-lo!
 
Destaquem