La cuina de l'Alt Urgell és marcada per la seva naturalesa de valls muntanyenques, tradicionalment caracteritzada per l'autosubsistència de les economies locals. Per aquesta raó la cuina està composta per la cansalada, les verdures, els cereals i els fruits del bosc.
Una recepta típica de la zona són els peus de porc amb salsa romesco.
INGREDIENTS:
4 peus de porc
2 cebes grans
1 pastanaga
1 tronxo d'api
1 nap
1 fulla de llorer
farina
sal i pebre negre en gra
Oli d'oliva
Salsa romesco

PREPARACIÓ
- Bulliu els peus partits per la meitat, o trossejats, en una olla amb la ceba, la pastanaga, l'api, el nap, el llorer, sal i grans de pebre.
- Assequeu-los, enfarineu-los, i enrossiu-los en una paella amb una mica d'oli.
- Poseu una mica de l'oli de fregir els peus en una cassola, i feu un sofregit amb una ceba tallada petita. Afegiu els peus.
- Afegiu la salsa romesco i una mica de l'aigua de bullir els peus.
- A punt per servir!