Passem la calor amb una amanida de meló i alvocat

Amb les altes temperatures d'aquest agost, ve de gust una gastronomia fresca i lleugera

És agost, i les temperatures s'han enfilat considerablement a Catalunya en els darrers dies. I en època de calor, cal mantenir-se hidratat per evitar ensurts. Una bona manera de fer-ho és aprofitant els productes de temporada, molt rics en aigua, com és el cas del meló.

I és que el meló és una de les fruites d'estiu per excel·lència a casa nostra, que ens aporta una gran quantitat d'aigua, vitamines, minerals i sucres. Això ens permet hidratar i nodrir l'organisme de manera sana i natural. Així, aporta molts beneficis al nostre organisme: és un hidratant excel·lent, i un gran antioxidant.

Per portar-lo a la taula de manera diferent, avui us proposem preparar una amanida de meló i alvocat, acompanyada amb una vinagreta de llima.

INGREDIENTS:

  • Mig meló
  • 1 alvocat
  • Mezclum d'amanida
  • 1 llima
  • 1 ceba tendra
  • Formatge sec d'ovella
  • Oli d'oliva i sal

ELABORACIÓ:

  • En primer lloc, ratllem la pell de la llima i n'espremem el suc.
  • Ho posem en un bol, amb un raig d'oli i una mica de sal, i ho remenem.
  • Ara, netegem i pelem el meló, i el tallem a dauets.
  • Seguim per l'alvocat, que el tallarem a rodanxes.
  • Després, la ceba, a la juliana.
  • Quan ho tenim tot preparat, podem començar a preparar el plat.
  • Baix de tot col·loquem l'amanida mezclum.
  • A sobre, posem uns daus de meló alternats amb les rodanxes d'alvocat, unes tires de ceba, i formatge sec fet a trossets.
  • Per acabar el plat, ho amanim tot amb una mica de vinagreta de llima.

I ja està a punt per gaudir-ne ben freda!

 
Destaquem