Menjar a la Bisbal d'Empordà m'agrada

El Bisbalenc és una de le spostres típiques de la ciutat

La Bisbal d'Empordà ofereix un gran ventall de possibilitats gastronòmiques, des de la cuina casolana tradicional a la cuina de mercat, fins a la gran qualitat de les seves pastisseries. Una cuina que, com al conjunt de la cuina empordanesa, té el seu secret en la utilització de productes autòctons de la zona, com l'arròs de Pals, la gamba de Palamós, i el peix de la Costa Brava.

L'Empordà està farcit de productes locals, alguns tradicionals i d'altres més moderns. El mateix vi D.O. Empordà és un exponent principal del que es pot considerar producte local i de proximitat.

 

De tota l'oferta gastronòmica de la zona, ens quedem amb unes postres típiques de la Bisbal d'Empordà, els Bisbalencs.

Tradicionalment, es fan amb pasta de full, farcit de cabell d'àngel i cobert de pinyons. El seu origen data del 1932, quan Modest Sans i Viñas, en la seva primera pastisseria de la Bisbal, va crear una primera versió del Bisbalenc amb pasta de full, cabell d'àngel, sucre i pinyons.

 

Poc després es va idear un model de massapà. Molt ràpidament va tenir acceptació entre la clientela local i comarcal, però quan de debò es va estendre la seva fama va ser ja al començament del turisme, cap als anys 50. El 28 de maig del 1966 la Pastisseria Sans va registrar el Bisbalenc.

 
Destaquem