M'agrada la gastronomia de Gandesa

Els vins de gran qualitat, i els excel·lents olis, en són els trets diferencials

La cuina de Gandesa cal emmarcar-la en la gastronomia típica de la Terra Alta, comarca de la qual n'és capital. Una cuina d'arrel i de tradició que s'ha sabut adaptar als nous temps. Els productes de temporada són els protagonistes dels diferents plats que es poden gaudir a la ciutat, amb verdures, hortalisses, bolets i fruites. No hi falta la carn, cuinant-se porc, corder, conill i aus de corral, configurant la base de la cuina dels pagesos, que es manté avui dia.

Tampoc hi falten productes del mar, com l'abadejo o les sardines de casco, molts presents a la cuina gandesana. Un producte, aquest darrer, que configura un dels àpats més genuïns de la comarca, la clotxa. Un plat rústic però actual, que fa les delícies de tots aquells qui el proven. I per tancar els àpats, una gran varietat de postres fetes amb els ingredients més naturals, destacant els fruits secs cultivats a l'entorn.

 

Però, sense cap dubte, Gandesa destaca per l'excel·lència dels seus vins, siguin blancs o negres. Vins que s'elaboren amb diferents varietats de raïm blanc i negre, amb les varietats autòctones com són la garnatxa blanca, garnatxa peluda, garnatxa fina, morenillo i carinyena. I un altre dels elements estrella, l'oli de la Terra Alta, que amb un sabor lleugerament dolç i amb un puntet picant característic, constitueix un element innegociable de la cultura gastronòmica de la zona.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?