Llepa't els dits amb la tradicional coca de Montserrat

És una de les postres més típiques de Catalunya

Els qui heu visitat el Monestir de Montserrat segur que heu tornat amb una coca de Montserrat, o montserratina. Una coca esponjosa i senzilla, plana, allargada i coberta de sucre, que es menja tradicionalment per berenar, i sovint acompanyada d'un bon tros de xocolata. Típica de Barcelona, també es pot menjar amb xocolata desfeta, o amb un cafè amb llet.

Es pot comprar a diferents pastisseries, i a les botigues de Montserrat les venen com a producte típic de la zona. N'hi ha de petites, però les tradicionals són per a dues o tres persones.

També la podeu fer a casa. Aquí teniu una recepta per fer-la:

INGREDIENTS:

  • 500 grams de farina força
  • 200 grams d'aigua
  • 35 grams de llard
  • 1 ou
  • 10 grams de sal
  • 25 grams de sucre
  • 25 grams de llevat premsat
  • vainilla
  • colorant d'ou
  • sucre
  • També podeu afegir pinyons

PREPARACIÓ:

  • Desfés el llevat amb el sucre, l'ou, el colorant i la vainilla.
  • Incorpora la farina, la sal, el llard i l'aigua.
  • Pastar-ho tot amb força durant uns 15 o 20 minuts. Ha de quedar flexible sense trencar-se.
  • Deixeu-la reposar deu minuts, i aneu fent voles d'uns 200 grams, en funció de la mida de la coca que vulgueu fer.
  • Per treballar la massa, fes servir oli, i no farina, així s'estirarà correctament.
  • Aneu donant-li forma amb el corró fins que quedi fina i estirada.
  • Poseu-la sobre el paper de forn a la safata i deixar-la reposar entre 3 i 4 hores dins del forn fred.
  • Quan hagi llevat, pinta les coques amb ou batut, i posa-hi sucre per sobre.
  • Enfornar-les a uns 190 graus durant 20-25 minuts.
  • I un cop s'hagi refredat, ja està llesta per menjar amb un bon tros de xocolata!
Més informació
 
Destaquem