La gastronomia d'el Pont de Suert m'agrada

És una cuina eminentment de muntanya, vinculada als productes de la terra

Submergir-se en la gastronomia d'el Pont de Suert és gaudir de la cuina de l'Alta Ribagorça. Una gastronomia estretament vinculada als productes de la terra, i que ha anat evolucionant amb el pas dels anys.

 

La cuina de l'Alta Ribagorça és una cuina de muntanya, basada en els recursos naturals i elaborada seguint antigues tradicions. Un dels productes amb una gran tradició culinària a la zona és el corder, i també són molt apreciats el porc i els seus derivats.

 

Entre els plats típics destaca la "vianda" (l'escudella de l'Alta Ribagorça), els civets i la cuina dels bolets. Aquests són els eixos bàsics de la gastronomia que permeten gaudir d'una curiosa barreja de productes i estils que van de la cuina més tradicional a la més creativa i elaborada.

 

Per donar a conèixer aquest i més productes de la zona, s'organitzen nombroses fires gastronòmiques a la comarca. Entre elles, la Festa de la Confraria de Sant Sebastià, al mes de gener, on destaca la degustació de xai i girella. Ja al mes de maig se celebra Firagust, amb degustació dels productes elaborats a la comarca. Al mes d'octubre, el tercer diumenge, se celebra a Pont de Suert la Fira de la Girella i Velles Tradicions de la Muntanya.

 
Destaquem