La gastronomia de Reus

L'avellana és un dels productes estrella de la taula a la capital del Baix Camp

  

  

Quan es parla de gastronomia a Reus hi ha diferents productes que, automàticament, venen al cap. Un d'ells és sense cap dubte les avellanes. És un dels productes agrícoles més importants de la ciutat , que es produeix en els camps de la ciutat i els pobles veïns sota les normes de la denominació d'origen amb seu a la ciutat de Reus.

 

També té un pes important a la zona l'oli de la denominació d'origen Oli de Siurana, amb el consell regulador a la ciutat de Reus. I també s'hi produeix vi, sota la denominació d'origen Tarragona.

 

També hi ha begudes típiques de la ciutat. En aquest cas, és impossible no pensar amb el vermut de Reus, fabricat per una de les dues fàbriques locals, Vermut Yzaguirre o Vermut Miró. També és conegut el Plim, una beguda refrescant amb gust de plàtan inventada i produïda a Reus, i el masclet, una beguda que consisteix en la barreja entre el Plim i el vermut de Reus.

 

Pel que fa a les postres, és popular el Menjablanc de Reus, una crema a base d'ametlla que s'acostuma a degustar per postres o per berenar, a més de la Coca amb cireres, una coca típica de la festa de Corpus, i la Coca d'ou el Dijous gras.

 
Destaquem