La gastronomia de Figueres m'agrada

La cuina del municipi s'emmarca en la gastronomia empordanesa

 

La cuina de Figueres s'emmarca en la gastronomia empordanesa, també anomenada cuina del mar i la muntanya. I és que la cuina de l'Empordà està marcada per la seva naturalesa marítima, complementada amb zones de secà i zones de bosc de muntanya.

 

Els elements principals són el peix, el porc, l'embotit, l'aviram i les verdures. Un dels productes típics de Figueres, però, és sense cap dubte la Ceba de Figueres. De coloració rosada, lleugerament lilosa i sabor dolcenc, es pot menjar crua i amanida amb oli d'oliva verge. També escalivada, o cuinada als diferents plats.

 

Popets amb ceba
Popets amb ceba | Cedida

 

Aprenem a fer una d'aquestes receptes amb cebes de figueres: Popets amb ceba.

 

INGREDIENTS:

1 quilo de popets

  

4 cebes de Figueres tallades gruixudes

  

3 grans d'all fets a làmines

  

1 raig de vi blanc o ranci

  

Oli, sal i llorer

  

ELABORACIÓ:

Netegeu els popets i escorreu-los bé.

  

En una paella, salteu els popets amb l'oli, el vi, sal i pebre. Reserveu-los.

  

Amb el mateix oli, sofregiu la ceba, Quan enfosqueixi, afegiu els alls i els popets.

  

Deixeu-ho estofar amb la cassola tapada fins que els popets estiguin cuits.

  

Llest per servir!
 
Destaquem