La gastronomia de les Borges Blanques m'agrada

El pa de ronyó o les orelles són les propostes que s'hi poden descobrir

 

Per entendre la cuina que s'ofereix a les Borges Blanques cal emmarcar-la en la gastronomia de la comarca de les Garrigues. Una cuina basada en l'oli d'oliva verge extra que s'hi elabora i que és el gran protagonista de bona part dels plats que se serveixen.

 

Entre els productes típics hi destaquen les ametlles, la fruita dolça i la mel, que també esdevenen ingredients fonamentals a taula, així com les olives arbequines, que són un aperitiu molt apreciat no solament a la zona, sinó al conjunt de Catalunya.

 

La gastronomia de les Garrigues és molt rica, basada en els plats típics de la vida del camp, com són l'olla barrejada, les faves i els caragols bullits amb allioli, a més de la multitud d'amanides preparades amb els productes de la terra i amanits amb oli d'oliva. Tampoc falten la botifarra negra, la cansalada amb mongetes o l'escudella, així com els caragols a la llauna.

 

Un dels productes característics de les Borges Blanques és el pa de ronyó. Un pa artesanal que s'elabora a mà amb un tipus especial de farina, sal, aigua i llevat, i sense cap additiu. Això fa que aguanti fins a vuit dies sense perdre cap propietat.

 

Pel que fa a les postres, són típiques les orelletes. S'elaboraven per festa major a les llars, i la tradició encara perdura, podent-les trobar als diferents forns de la zona.

 
Destaquem