Garoines gratinades: gaudir del mar a casa

Té un sabor marí molt marcat i una textura suau i tova

És temps de calçots a Catalunya, però també és temps de garoines (no en va, s'està celebrant la Garoinada de Palafrugell). També coneguts com a eriçons de mar o garotes, se'n poden trobar durant tot l'any a les costes catalanes, però és ara, durant els mesos d'hivern, quan viuen el seu millor moment. I és que de les garoines, el que es menja són les seves gònades, i ara és la seva temporada de reproducció.

És un aliment amb un baix contingut calòric, ja que el seu principal component és l'aigua, i pràcticament no té greixos ni hidrats de carboni. Però és molt rica en proteïna d'alt valor biològic que es paeix molt bé a l'intestí. A més, conté Vitamina A, Vitamina B12, ferro, fòsfor, sodi i zinc.

Si voleu gaudir-les a casa, avui us proposem fer una recepta boníssima: garoines gratinades.

INGREDIENTS:

  • 16 garoines
  • 1 all porro
  • 2 pastanagues
  • 1 branqueta d'api
  • 1 cullaradeta de farina
  • 1/2 gotet de whisky
  • Llet
  • Oli d'oliva
  • Mantega
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar bé les garoines traient tot el corall del seu interior i netejant les closques.
  • Netegem la pastanaga, el porro i l'api, i les tallem ben petites.
  • En una paella, posem una mica d'oli i mantega, i sofregim totes les verdures.
  • Quan estiguin al punt, afegim el whisky i ho salpebrem.
  • Tot seguit, incorporem el corall que havíem reservat i ho remenem tot junt.
  • Afegim la farina, i ho deixem coure fins que lligui tota la barreja.
  • Quan estigui tot cuit, ho triturem.
  • Anem omplint les closques que tenim ja netes i les posem en una safata de forn.
  • Les gratinem uns minuts...

I ja estan a punt per gaudir-les!

Més informació
 
Destaquem