Fem escabetx de bonítol

El bonítol és un peix que s'acostuma a consumir durant els mesos d'estiu

El bonítol és un dels peixos més preuats a casa nostra, i molt apropiat per consumir durant els mesos d'estiu. Un peix blau, molt ric en nutrients, que no hem de confondre amb la tonyina, tot i que s'assemblen bastant.

 

El bonítol és molt apreciat al món de la cuina i ens ofereix un munt d'opcions variades, podent elaborar múltiples receptes amb ell. Us proposem avui fer escabetx de bonítol.

 

INGREDIENTS:

  • 400 gr de bonítol fresc, tallat a filets
  • 1 ceba
  • 2 caps d'all
  • 2 pastanagues
  • 1 fulla de Llorer
  • 3 mides d'oli d'oliva
  • 2 mides de vinagre
  • 1 mida de vi blanc
  • Pebre negre i sal

ELABORACIÓ:

  • Tallem les pastanagues a tires fines, la ceba, i pelem els alls.
  • Escalfem l'oli en una cassola i hi coem les pastanagues, la ceba, els alls, el pebre i el llorer a foc baix.
  • Quan les verdures estiguin toves, afegim el vinagre i el vi blanc, i pugem el foc.
  • Quan comenci a bullir, afegim els filets de bonítol (el peix ha de quedar cobert pel suc de cocció).
  • Apaguem el foc, tapem la cassola i ho deixem reposar entre 10 i 15 minuts perquè es cogui el peix.

Ja tenim l'escabetx preparat, i el plat es pot consumir fred o calent. Bon profit!

 
Destaquem