Seguim al mes de maig, i a la cuina és el moment d'aprofitar els productes de temporada per poder beneficiar-nos de tots els seus nutrients. Avui cuinem una recepta amb pebrots verds, un dels aliments més rics en vitamina C.
A més, els pebrots verds estimulen la secreció gàstrica i provoquen sensació de sacietat, podent-se preparar de múltiples maneres, des de samfaines fins a amanides.
Preparem pebrots verds farcits de carn.
INGREDIENTS:
- 4 pebrots verds
- 1 carabassó
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba
- 2 alls
- 400 grams de carn picada
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- Formatge parmesà en pols
- Julivert
ELABORACIÓ:
- Netegem els pebrots i tallem la part superior buidant la part interior.
- Fregim a foc lent l'all i la ceba picada.
- A mitja cocció, afegim el carabassó a dauets petits.
- Quan estigui tou, afegim la carn picada, i deixem que es vagi fent remenant sovint.
- Quan estigui cuita la carn, afegim els tomàquets triturats i salpebrem.
- Quan faltin un parell de minuts per estar cuit el sofregit, afegim una mica de julivert picat.
- Un cop el sofregit estigui fet, i s'hagi refredat una mica, anem omplint els pebrots amb l'ajuda d'una cullera, i posem formatge en pols a l'extrem on es veu el farcit.
- Els anem col·locant en una safata de forn, i el coem a 170 graus fins que estiguin ben tous.
Bon profit!