Cuinem orada al forn amb verdures

L'orada és un peix típic del mediterrani que viu el seu millor moment al setembre

Ja ha arribat el mes de setembre, i si bé l'estiu encara no s'ha acabat, la tardor ja és a tocar. Aquest factor es nota a la cuina catalana, i tot i que encara podem gaudir de molts dels productes de l'estiu, també comencen a aparèixer els productes més típicament de tardor.

Avui parlem de l'orada, un dels peixos més habituals als receptaris catalans, que normalment el podem consumir durant tot l'any, però que viu el seu moment de màxima esplendor al mes de setembre.

L'orada és un peix que aportant pocs greixos al nostre organisme, però si una important quantitat de nutrients. Així, és un valor amb baix contingut calòric, sent ideal per a dietes d'aprimament. És ric en proteïnes, que ajuden al desenvolupament muscular, calci i fòsfor. Igualment, és ric en omega-3, que regula els nivells de colesterol, i ric en vitamines, que funcionen com a antioxidants. Destaca per tenir una carn molt saborosa, i per la multitud de formes en què la podem preparar.

Dit tot això, avui us proposem preparar una boníssima orada al forn amb verdures.

 

INGREDIENTS:

  • 2 orades
  • 2 patates
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • Cirerols
  • Farigola i romaní fresc
  • Sal i pebre negre
  • Oli d'oliva

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar i pelar les patates.
  • Les tallem a rodanxes, i les posem al fons d'una safata per a forn.
  • Pelem la ceba i la tallem a juliana.
  • Fem el mateix amb el pebrot, i afegim els dos ingredients a la safata de forn.
  • Netegem els cirerols, els partim per la meitat (o els deixem sencers), i els posem a la safata.
  • Afegim unes branquetes de romaní i farigola i ho salpebrem.
  • Ho reguem tot amb un bon raig d'oli d'oliva.
  • Tapem la safata amb paper de plata i ho coem al forn a 180 graus durant 30 minuts.
  • Després de mitja hora, retirem el paper de plata i posem les orades damunt de les verdures.
  • Les salem una mica i li posem un raig d'oli.
  • Ho tornem a posar al forn mitja hora més, sense tapar.

I ja ho tenim a punt!

 
Destaquem