Cuinem Gall de Sant Pere. Saps per què es diu així?

És un peix molt preuat per la qualitat de la seva carn, i fàcil de cuinar

El Gall de Sant Pere és un peix molt comú a les costes catalanes, i molt preuat per la seva carn, fina, delicada, aromàtica i melosa. A més, s'acostuma a menjar a l'estiu.

El motiu pel qual se l'anomena popularment "de Sant Pere", té dues llegendes que ho expliquen. La primera diu que Sant Pere el va agafar amb els dits gros i índex per treure-li unes monedes d'or que el peix tenia a la boca i que li van servir per pagar algun tipus de contribució religiosa.

 

La segona llegenda diu que Sant Pere era un golafre i que baixava del cel per agafar, amb els dits, el millor peix del mar.

Avui, preparem una recepta molt senzilla amb aquest peix tan preuat: Gall de Sant Pere al forn.

 

INGREDIENTS:

  • 1 Gall de Sant Pere d'1 kg per cada dues persones
  • Patates
  • Cebes
  • Tomàquets madurs
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Pelem les patates i les tallem a rodanxes fines.
  • Netegem i tallem les cebes també a rodanxes fines.
  • Netegem també els tomàquets i els tallem a rodanxes fines.
  • En una safa de forn prou gran perquè ens càpiga el gall, fem un llit amb les rodanxes de patata.
  • A sobre, fem una altra capa amb les rodanxes de ceba.
  • Afegim un got d'oli d'oliva, i un got d'aigua, i salpebrem al gust.
  • Posem la safata al forn a 180 graus, i ho deixem coure fins que les puguem punxar fàcilment.
  • Quan les patates estiguin fetes, afegim el gall i les rodanxes de tomàquet.
  • Ho tornem a posar al forn uns deu minuts perquè el peix quedi prou cuit.

I llest per menjar!

 
Destaquem