Cuinem arròs caldós amb conill i carxofes

Preparem un plat nutritiu i saludable per agafar energia aquests dies de fred

Els dies que fa fred vénen de gust plats per menjar amb cullera, que ens aportin energia i ens facin entrar amb calor. Avui us proposem un plat que combina arròs, carxofes i conill.

L'arròs és la base d'aquest plat boníssim. L'arròs és ric en hidrats de carboni, el que aporta energia que es va alliberant progressivament i ens ajuda a mantenir-nos actius al llarg del dia. A més, no té colesterol ni greixos saturats, i és ric en minerals com el fòsfor i el magnesi i vitamines B com la niacina o la riboflavina.

Per la seva banda, les carxofes ens aporten múltiples vitamines i minerals, com magnesi, potassi, sodi, ferro, vitamines A, vitamines B... D'altra banda, redueixen els triglicèrids en sang, ajuden a regular l'estrenyiment i les diarrees, tenen propietats que ajuden a alleugerir l'acidesa d'estómac, i disposa de qualitats diürètiques, entre molts altres beneficis per al nostre organisme.

I pel que fa al conill, és una carn baixa en calories, amb un contingut baix de greix i en colesterol, però que conté proteïnes d'alt valor biològic. A més, és una bona font de vitamines B6 i B12, conté minerals com el ferro, el zinc i el magnesi, i és una carn baixa en sodi i alta en fòsfor.

 

Preparem arròs caldós amb carxofes i conill, seguint la recepta de Cuines.

INGREDIENTS:

  • 400 grams d'arròs bomba
  • 400 grams de conill a trossos
  • 4 carxofes
  • 200 grams de pebrot vermell
  • 200 grams de pebrot verd
  • 200 grams de ceba
  • 2 tomàquets madurs ratllats
  • 3 grans d'all
  • 2 nyores en remull
  • 2 litres de brou
  • Mig got de vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre negre
  • Farigola i romaní

ELABORACIÓ:

  • Comencem per salpebrar el conill i el sofregim en una cassola amb oli.
  • Piquem la ceba, els pebrots i els alls, i ho afegim a la cassola quan el conill estigui daurat.
  • Quan s'hagin ofegat les verdures, afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure fins que s'evapori l'aigua.
  • Mentrestant, netegem les carxofes i les tallem en 4 trossos. Ho afegim al sofregit.
  • Ara, rasquem la polpa de les nyores, prèviament en remull, i ho afegim a la cassola.
  • Afegim l'arròs i el sofregim.
  • Afegim a la cassola el vi, i quan s'hagi evaporat l'alcohol, afegim el brou, la farigola i el romaní.
  • Ho deixem coure 15 minuts i ho corregim de sal i pebre si és necessari.
  • Quan estigui cuit, ho deixem reposar uns minuts, i a taula!
 
Destaquem