L'agost és temps de collir móres (a partir d'ara haurem d'escriure mores perquè desapareix l'accent diacrític). Així doncs, sortiu amb el cistell a collir-ne per després fer-ne una bona confitura.
INGREDIENTS
- 1 kg de mores
- 400/600 g de sucre
- 100 cl de suc de llimona
RECEPTA
Poseu les mores, el sucre i el suc de llimona en un bol. Remeneu-ho bé fins que el sucre estigui dissolt. Deixeu-ho reposar durant 24 hores en un lloc fresc.
Passeu-ho pel colador xinès i feu reduir el suc a foc lent, sense les mores, durant 5 o 6 minuts. Afegiu-hi el puré de mores, remeneu-ho una mica, abaixeu el foc i deixeu-ho coure durant una hora. Retireu-ho del foc i bateu-ho.
Passeu-ho una altra vegada pel colador xinès, deixeu-ho refredar, i ja podeu omplir un pot de vidre esterilitzat amb la confitura.
Conserveu-la en un lloc fresc i sense corrent d'aire.