Comencem el juny fent coca de verdures i sardina

La sardina es troba en el seu millor moment de l'any per ser consumida a la cuina

L'estiu ja truca a la porta amb l'arribada del mes de juny, i amb ell, la nostra cuina també canvia amb els productes de temporada d'aquesta època de l'any. Un dels productes de temporada al mes de juny a casa nostra és la sardina. Un producte fàcilment combinable amb la multitud de verdures de les quals podem disposar a la primavera.

La sardina es caracteritza per la seva proporció de greix, la majoria insaturat, i conté un 17% de proteïna. A més, és rica en vitamines del grup B, vitamina A, vitamina D, i vitamina E, a més de minerals com el calci, ferro, magnesi i iode.

Per tot això, són beneficioses per al sistema nerviós, essencials per al bon desenvolupament neuronal durant la gestació i la infantesa, aporten beneficis per a la visió, tenen efectes antiinflamatoris, i ajuden a regular el nivell de colesterol i a disminuir la formació de trombosis.

Per gaudir-ne a la cuina, avui us proposem preparar una coca de verdures i sardina.

 

INGREDIENTS:

  • 4 sardines fresques
  • 120 grams de massa de pa amb oli
  • 50 grams de ceba confitada
  • 50 grams de carabassó
  • 50 grams de porro
  • Pebrot vermell escalivat
  • Oli d'alfàbrega
  • Sal i pebre negre

(Amb aquestes mides surten dues coques individuals)

ELABORACIÓ:

  • Comencem per estirar la massa que haurem fet prèviament.
  • Fem rectangles d'uns 10x5 cm.
  • Els cobrim amb ceba confitada.
  • Ho coem al forn, a 160 graus, 15 minuts.
  • Mentrestant, tallem els carabassons i els porros a tires, i els saltegem amb una mica de sal i pebre.
  • Netegem també les sardines i els traiem l'espina.
  • I fem els pebrots escalivats a tires.
  • Traiem les coques del forn i hi posem a sobre els carabassons, els porros, tires de pebrot i les sardines.
  • Ho coem al forn 3 minuts més.
  • Abans de servir-les, posem un raig d'oli d'alfàbrega a cada coca.

I ja està a punt per gaudir-ne!

 
Destaquem