Coca de Sant Joan

 

 

INGREDIENTS (6 persones)

  • 500 g de farina de força
  • 75 g de sucre
  • 50 g de llevat
  • 50 g de mantega
  • 10 g de sal
  • 3 ous
  • Fruita confitada (taronja, meló, cireres, etc.) al gust
  • La pela d'1 llimona ratllada
  • 200 ml de llet o aigua

 

RECEPTA

Us animem a fer-vos la coca seguint la recepta del mestre de la cuina catalana Josep Lladonosa.

 

Col·loqueu la farina en forma de volcà sobre la taula. Al mig poseu-hi el sucre, els ous, la sal, el llevat, la ratlladura de llimona i la mantega.

 

Barregeu-ho bé, afegint-hi a poc a poc la llet i ho pasteu bé amb la farina, fins a formar una massa homogènia que es desenganxi de les mans. Deixeu-la reposar 2 hores en un lloc temperat.

 

Tot segiut, amb el corró, lamineu la massa amb un gruix d'1 centímetre i doneu-li forma ovalada. Esteneu-la sobre una safata untada amb greix.

 

Distribuïu-hi al damunt la fruita confitada, tallada a trossos, i deixeu fermentar la coca a temperatura tèbia durant 1 hora.

 

Empolvoreu-la amb una mica de sucre i coeu-la al forn a uns 180 ºC durant 40 minuts, fins que s'espongi i es dauri la superfície.

 

 
Destaquem