INGREDIENTS (6 persones)
- 500 g de farina de força
- 75 g de sucre
- 50 g de llevat
- 50 g de mantega
- 10 g de sal
- 3 ous
- Fruita confitada (taronja, meló, cireres, etc.) al gust
- La pela d'1 llimona ratllada
- 200 ml de llet o aigua
RECEPTA
Us animem a fer-vos la coca seguint la recepta del mestre de la cuina catalana Josep Lladonosa.
Col·loqueu la farina en forma de volcà sobre la taula. Al mig poseu-hi el sucre, els ous, la sal, el llevat, la ratlladura de llimona i la mantega.
Barregeu-ho bé, afegint-hi a poc a poc la llet i ho pasteu bé amb la farina, fins a formar una massa homogènia que es desenganxi de les mans. Deixeu-la reposar 2 hores en un lloc temperat.
Tot segiut, amb el corró, lamineu la massa amb un gruix d'1 centímetre i doneu-li forma ovalada. Esteneu-la sobre una safata untada amb greix.
Distribuïu-hi al damunt la fruita confitada, tallada a trossos, i deixeu fermentar la coca a temperatura tèbia durant 1 hora.
Empolvoreu-la amb una mica de sucre i coeu-la al forn a uns 180 ºC durant 40 minuts, fins que s'espongi i es dauri la superfície.