Coca de recapte

 

 

INGREDIENTS (per a 6 persones)

  • 600 g de farina
  • 60 g d'oli d'oliva
  • 30 g de llevat fresc
  • 15 g de sal
  • 240 ml d'aigua tèbia

 

  • 6 arengades mitjanes
  • 7 tomàquets
  • 3 pebrots vermells
  • 3 albergínies
  • 2 cebes mitjanes
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • sal

 

RECEPTA

Per fer la massa de la coca, passeu la farina per un sedàs i col·loqueu-la damunt la taula en forma de volcà. A l'interior poseu-hi la sal, el levat i l'aigua, i amb la punta dels dits diluïu el llevat.

 

Tot seguit, barregeu la farina amb el llevat dissolt fins a obtenir una massa compacta i un punt tova.

 

Poseu la massa en un recipient amb el fons una mica enfarinat. Tapeu-la amb un dra`i deixeu-la reposar en un lloc temperat durant unes 5 hores perquè agafi volum.

 

Passat el temps de repòs, afegiu l'oli a la massa i torneu-la a pastar amb els dits. Estireu-la amb un corró amb un gruix d'un centímetre. 

 

Enforneu la massa, sense el farciment, a 200 ºC durant uns 10 o 12 minuts.

Per al recpate, netegeu primer les hortalisses. Al foc o al forn (amb una safata untada d'oli) escaliveu les albergínies i els pebrots fins que la pell d'ennegreixi.

 

Deixeu-los refredar. Després peleu-los i talleu-los a tires una mica amples.

 

Talleu a grills més aviat fins tannt els tomàquets com les cebes.

 

Col·loqueu les hortalisses sobre la massa ja enfornada. Repartiu les arengades per la coca i després saleu les hortalisses i ruixeu el conjunt amb l'oli.

 

Enceneu el forn a 180 ºC i poseu la coca al centre durant 30 minuts.

 
Destaquem