Fem coca de cireres amb els petits de casa

Recepta per elaborar la coca amb un producte de temporada boníssim

Els més petits s'estan fent un lloc a la cuina aprofitant les estones en família que es viuen a conseqüència del confinament per aturar el coronavirus. Així, es poden fer senzilles receptes en les quals els infants poden tenir un paper molt important.

Aprofitant els productes de temporada, avui us proposem fer una coca de cireres per tenir unes boníssimes postres.

INGREDIENTS:

  • 500 grams de farina de força
  • 100 grams de sucre
  • 10 grams de sal
  • 40 grams de llevat de forner
  • 100 grams de mantega
  • 3 ous
  • 120 grams d'aigua freda
  • Ratlladura d'una llimona
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 800 grams de cireres madures
  • Sucre

ELABORACIÓ:

  • Barregeu tots els ingredients de la massa menys la mantega.
  • Quan estigui ben pastat, afegiu la mantega.
  • Pasteu-ho tot junt fins que quedi una massa fina i elàstica.
  • Deixeu reposar la massa en un bol untat d'oli, i cobert amb un drap, durant una hora i mitja.
  • Quan hagi reposat, pasteu la massa fent una bola, i deixeu-la reposar mitja hora més a la nevera, també tapada amb un drap. Si voleu fer la coca més petita, dividiu la massa en diferents boles, i així en podeu fer varies.
  • Passat aquest temps, estireu la massa i doneu-li la forma que més us agradi.
  • Afegiu les cireres a sobre, i deixeu que fermenti la coca en un lloc càlid.
  • Quan hagi augmentat una mica de volum, espolseu sucre per sobre.
  • Poseu la coca al forn preescalfat a 210 graus i coeu 5 minuts.
  • Passats els 5 minuts, baixeu la temperatura a 180 graus i coeu la coca uns 12 minuts més.
  • Quan agafi color, retireu del forn, i deixeu que es refredi completament.

Bon profit!

 
Destaquem