La clotxa és el plat típic per excel·lència de la Ribera d'Ebre. Un plat que diu molt dels orígens de pagès de la comarca, alhora que posa de la senzillesa i riquesa de la gastronomia de la zona. Un plat molt reivindicat en els últims anys que disposa fins i tot de festa pròpia, la Festa de la Clotxa, que se celebra anualment i que dona el tret de sortida a les jornades de la clotxa arreu del territori.
Així es prepara una clotxa típica.
INGREDIENTS:
2 pans de pagès de mig quilo.
8 tomàquets de penjar.
2 cebes.
2 cabeces d'alls.
4 arengades.
Oli d'oliva.

PREPARACIÓ:
Escaliveu les cebes, els alls i els tomàquets mentre feu les arengades a la brasa.
Partiu els pans per la meitat i traieu-ne la molla.
Netegeu cebes, alls i tomàquets, i les arengades, i esmicoleu-ho.
Farciu el pa, i poseu un bon raig d'oli.
Tapeu el pa amb la molla que havíeu tret.
Llest per menjar!