Cigrons estofats

Catalunyamagrada.cat

 

Els cigrons són un aliment present a moltes llars, i una de les bases d'una alimentació sana i equilibrada. Els seus beneficis són múltiples. Entre ells, destaca el seu alt nivell de lectina, un tipus de grassa que contribueix a regular els nivells de colesterol i triglicèrids. A més a més, són fonts d'àcids grassos essencials com el linoleic (omega 6), i contenen una gran quantitat de fibra, potassi, vitamina C i B6, que el converteixen en un aliment que redueix el risc de malalties cardiovasculars.

 

Hi ha moltes maneres de cuinar-los. Amb el fred, una bona opció és fer cigrons estofats.

 

INGREDIENTS:

 

600 grams de cigrons crus

  

1 ceba

  

4 tomates madures

  

4 ous durs

  

Oli i sal

  

Per la picada:

  

2 grans d'all

  

25 g d'ametlles torrades

  

Uns brins de safrà

  

Julivert

  

Sal

  

Pebre

 

Cigrons
Cigrons | Cedida

 

PREPARACIÓ:

 

Cal posar els cigrons en remull, en aigua tèbia, 12 hores abans de cuinar-los.

 

Escorre'ls i posar-los amb aigua bullent, a foc viu i amb l'olla tapada, durant dues hores.

 

Talleu la ceba fina i sofregiu-la en una cassola amb oli.

 

Quan es comenci a daurar, afegiu els tomàquets ratllats, deixeu coure uns minuts i afegiu els cigrons amb un cullerot de l'aigua de bullir-los. Coure a foc lent.

 

En un morter, feu la picada amb les ametlles, els grans d'all, sal, safrà i julivert.

 

Afegiu la picada a la cassola, i deixeu-ho un moment al foc.

 

Serviu calent amb els ous durs trossejats per sobre.

 
Destaquem