Cargols a la llauna

Des de l'Edat Mitjana es coneix el plat

 

 

INGREDIENTS (4 persones)

• 1 kg de cargols bovers dejunats

• oli d'oliva

• pebre negre

• sal

• allioli

 

RECEPTA

Si compreu els cargols, ja us els vendran dejunats. Però en cas que els aneu a caçar vosaltres, deixeu-los en una malla o cistell tapat durant uns 10 dies perquè expulsin el que han menjat i siguin ben nets.

 

Després els renteu amb aigua freda diverses vegades i els "enganyeu": els poseu dins una cassola amb aigua freda i quan comencin a sortir de la closca, pugeu el foc fins que l'aigua arrenqui a bullir. Tot seguit, escorreu els cargols, els passeu per aigua freda i els reserveu per coure.

 

A continuació esteneu al fons de la llauna una capa molt fina de sal. Col·loqueu els cargols amb la carn a la vista a la part superior.

 

Salpebreu els cargols, regueu-los amb un bon raig d'oli i poseu-los al forn, prèviament escalfat a 180 ºC, durant uns 10 minuts.

 

Ja podreu servir el plat acompanyat d'allioli.

 
Destaquem