Fem una boníssima crema de moniato i magrana

La tardor ens ofereix possibilitats fantàstiques a la cuina amb productes de temporada

Amb la tardor ha arribat el fred a casa nostra, i a l'hora de menjar, ve de gust posar a taula plats calents que ens facin més portadores les baixes temperatures. Afortunadament, a Catalunya hi ha molts productes de temporada que fan que fer una crema sigui tota una delícia. Avui parlem dels moniatos i les magranes.

El moniato és una hortalissa rica en hidrats de carboni complexos i sucres. El seu contingut calòric és mitjà, té un sabor dolç, no té greixos, i té un 2% de proteïna rica en un tipus d'aminoàcid essencial no habitual en els productes vegetals. Tot i que es compara amb la patata, el moniato és superior en contingut nutritiu. Entre els principals beneficis que aporta el moniato al nostre organisme, destaca que ajuda a depurar el fetge, té un efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell, i hidrata el sistema digestiu.

Si parlem de la magrana, aquesta destaca perquè conté molta aigua, és baixa en sucres, i té moltes vitamines i substàncies antioxidants. Aquest últim aspecte és el més rellevant, ja que la magrana és una fruita amb un potencial antioxidant molt alt, ajudant a lluitar contra l'envelliment cel·lular, a prevenir determinats tipus de càncer i a millorar la salut cardiovascular.

I ara que sabem tot això dels moniatos i les magranes, preparem una boníssima crema de moniato i magrana!

 
El moniato és molt nutritiu

El moniato és molt nutritiu

INGREDIENTS:

  • 400 grams de moniatos
  • 1 magrana
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 400 ml de brou de verdura
  • 200 ml de suc de magrana
  • 200 ml de nata líquida
  • 100 ml de iogurt natural
  • 1 branca de romaní
  • 1 llimona
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre negre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per preparar les xips de moniato.
  • Pelem els moniatos, i en tallem mig a rodanxes molt finetes, que les fregirem en oli abundant a 170 graus.
  • Les escorrem damunt de paper de cuina, les salem, i les reservem.
  • Amb les xips a punt, comencem a fer la crema.
  • En un bol, barregem el iogurt, el suc de llimona i una mica de sal i pebre. Reservem la barreja.
  • Pelem la ceba i la piquem, i fem el mateix amb els alls.
  • Tot seguit, desgranem la magrana i tallem els moniatos que ens queden.
  • Posem una cassola al foc amb un raig d'oli i ofeguem la ceba. Afegim el moniato i després l'all.
  • Ara, afegim el brou i el suc de magrana.
  • Ho deixem coure a foc mitjà fins que el moniato estigui ben tendre.
  • Quan això passi, afegim la nata.
  • Quan arrenqui el bull, ho salpebrem i retirem la cassola del foc.
  • Triturem tota la barreja fins a obtenir la crema.
  • Ja la tenim a punt!
  • A l'hora de servir-la, posem al plat sobre la crema unes xips, una mica de salsa de iogurt, magrana desgranada i una mica de romaní.

Bon profit!

 
Destaquem