Fem una boníssima coca de recapte amb samfaina i anxoves

Una recepta senzilla per aprofitar els productes frescos que tenim a casa, amb boníssimes anxoves per sobre

Aprofitar els productes frescos que es tenen a casa és una bona opció per evitar el malbaratament d'aliments. I aquests dies a casa, són moltes les opcions disponibles per fer àpats diferents i ben bons per a tota la família.

Avui us proposem elaborar una coca de recapte, un dels plats més típics de les terres de Ponent. S'acostumen a fer amb les hortalisses de l'hort, i se li afegeixen altres productes, com poden ser botifarra, anxoves, olives... el que vingui de gust!

 

Així, us expliquem com preparar una coca de recapte amb samfaina, anxoves i olives.

INGREDIENTS:

  • 500 g de farina de força.
  • 30 g de llevat fresc.
  • 250 ml. d'aigua tèbia.
  • Dues cullerades grans d'oli d'oliva verge extra.
  • Una mica de sal.
  • Samfaina casolana.
  • Anxoves en oli d''oliva.
  • Olives negres.

ELABORACIÓ:

  • Comencem barrejant bé la farina i la sal en un bol.
  • Desfem el llevat en aigua tèbia, i ho barregem tot, junt amb les dues cullerades d'oli. Ha de quedar una massa ben elàstica.
  • Posem la massa en una superfície neta i seca, i seguim amassant.
  • Fem una bola i la deixem reposar 15 minuts tapada amb un drap.
  • Tornem a pastar, li posem oli per sobre i la tornem a deixar reposar tapada 30 minuts.
  • Estirem la massa sobre paper de forn en una safata, i la deixem reposar mitja hora més en un lloc càlid.
  • Hi posem la samfaina per sobre, les anxoves i les olives, al gust.
  • Ho posem al forn prèviament escalfat a 220°, i coem la coca 20 minuts.

Ja la tenim a punt per menjar!

 
Destaquem