Aprofitar els productes frescos que es tenen a casa és una bona opció per evitar el malbaratament d'aliments. I aquests dies a casa, són moltes les opcions disponibles per fer àpats diferents i ben bons per a tota la família.
Avui us proposem elaborar una coca de recapte, un dels plats més típics de les terres de Ponent. S'acostumen a fer amb les hortalisses de l'hort, i se li afegeixen altres productes, com poden ser botifarra, anxoves, olives... el que vingui de gust!
Així, us expliquem com preparar una coca de recapte amb samfaina, anxoves i olives.
INGREDIENTS:
- 500 g de farina de força.
- 30 g de llevat fresc.
- 250 ml. d'aigua tèbia.
- Dues cullerades grans d'oli d'oliva verge extra.
- Una mica de sal.
- Samfaina casolana.
- Anxoves en oli d''oliva.
- Olives negres.
ELABORACIÓ:
- Comencem barrejant bé la farina i la sal en un bol.
- Desfem el llevat en aigua tèbia, i ho barregem tot, junt amb les dues cullerades d'oli. Ha de quedar una massa ben elàstica.
- Posem la massa en una superfície neta i seca, i seguim amassant.
- Fem una bola i la deixem reposar 15 minuts tapada amb un drap.
- Tornem a pastar, li posem oli per sobre i la tornem a deixar reposar tapada 30 minuts.
- Estirem la massa sobre paper de forn en una safata, i la deixem reposar mitja hora més en un lloc càlid.
- Hi posem la samfaina per sobre, les anxoves i les olives, al gust.
- Ho posem al forn prèviament escalfat a 220°, i coem la coca 20 minuts.
Ja la tenim a punt per menjar!