Els productes de temporada del mes de maig ens ofereixen múltiples possibilitats a la cuina. Avui farem una recepta amb albercocs per gaudir d'unes postres sanes fetes a casa: coca d'albercocs.
L'albercoc, que podem trobar a les botigues de proximitat aquests dies, és una fruita amb moltes propietats astringents, antiinflamatòries i antioxidants.
INGREDIENTS:
- 8 albercocs
- 300 grams de sucre
- 100 grams de mantega
- 400 grams de farina
- 4 ous
- Mig sobre de llevat
- 1 got de llet
- 1/2 got d'oli
- Canyella i sal
ELABORACIÓ:
- En primer lloc, hem de netejar i pelar els albercocs. Els partim per la meitat i els traiem el pinyol.
- Reserveu les meitats d'albercoc en un bol barrejades amb dues cullerades de sucre i una de canyella.
- En un altre bol, separeu les clares dels rovells dels ous.
- Bateu les clares d'ou amb sal fins que estigui al punt de neu, i reserveu-ho.
- Barregeu després els rovells amb el sucre, afegiu la mantega una mica desfeta, i incorporeu la llet i l'oli. Bateu bé la barreja.
- Quan estigui ben batut, incorporeu la farina i el llevat. Ho barregem molt bé.
- Afegim després les clares al punt de neu i ho barregem amb cura.
- Posem la barreja en un motlle amb mantega i farina, i posem els albercocs escampats per sobre.
- Ho enfornem a 180 graus (amb el forn preescalfat) durant uns 45 minuts.
- Quan estigui cuit, el deixem refredar una mica, i espolsem sucre llustre per sobre.
Bon profit!