Fem una boníssima coca d'albercocs

El mes de maig ofereix moltes possibilitats a la cuina amb productes de temporada

Els productes de temporada del mes de maig ens ofereixen múltiples possibilitats a la cuina. Avui farem una recepta amb albercocs per gaudir d'unes postres sanes fetes a casa: coca d'albercocs.

L'albercoc, que podem trobar a les botigues de proximitat aquests dies, és una fruita amb moltes propietats astringents, antiinflamatòries i antioxidants.

INGREDIENTS:

  • 8 albercocs
  • 300 grams de sucre
  • 100 grams de mantega
  • 400 grams de farina
  • 4 ous
  • Mig sobre de llevat
  • 1 got de llet
  • 1/2 got d'oli
  • Canyella i sal

ELABORACIÓ:

  • En primer lloc, hem de netejar i pelar els albercocs. Els partim per la meitat i els traiem el pinyol.
  • Reserveu les meitats d'albercoc en un bol barrejades amb dues cullerades de sucre i una de canyella.
  • En un altre bol, separeu les clares dels rovells dels ous.
  • Bateu les clares d'ou amb sal fins que estigui al punt de neu, i reserveu-ho.
  • Barregeu després els rovells amb el sucre, afegiu la mantega una mica desfeta, i incorporeu la llet i l'oli. Bateu bé la barreja.
  • Quan estigui ben batut, incorporeu la farina i el llevat. Ho barregem molt bé.
  • Afegim després les clares al punt de neu i ho barregem amb cura.
  • Posem la barreja en un motlle amb mantega i farina, i posem els albercocs escampats per sobre.
  • Ho enfornem a 180 graus (amb el forn preescalfat) durant uns 45 minuts.
  • Quan estigui cuit, el deixem refredar una mica, i espolsem sucre llustre per sobre.

Bon profit!

 
Destaquem