Bastonets d'albergínia al forn

L'albergínia és un producte de temporada al mes de juny sense greix i ric en aigua

Ha arribat el mes de juny, l'estiu ja truca a la porta, i això ja es nota, també a la cuina! I és que el bon temps porta a les nostres taules productes de temporada plens de color. I és que l'arribada de l'estiu fa que els horts desprenguin la seva màxima esplendor. 

Tomàquets, cogombres, mongetes tendres, albergínies i enciams de tota mena són alguns dels productes que podrem degustar en el seu millor moment a partir d'aquest mes de juny, i durant el juliol i l'agost.

 

I si parlem de fruita, aquest és un bon moment per gaudir dels préssecs, les nectarines, les peres d'estiu, els melons i les síndries. Algunes més primerenques, i d'altres més tardanes, però totes elles boníssimes!

Per anar fent boca i agafant idees de receptes amb els productes propis d'aquests mesos, avui us proposem una boníssima recepta a base d'albergínia. Un producte que és aigua en un 92%, que té un baix contingut en proteïnes i hidrats de carboni, i cap greix. A més, l'albergínia és estimuladora de la funció del fetge i la vesícula, i conté potents antioxidants que ajuden a prevenir l'envelliment, el risc cardiovascular i les malalties degeneratives.

 

Preparem bastonets d'albergínia al forn.

INGREDIENTS:

  • 1 albergínia
  • Farina de cigró
  • Formatge parmesà en pols
  • Pa ratllat
  • 6 cullerades d'aigua
  • Sal i pebre
  • All en pols
  • Oli d'oliva verge extra
  • Allioli, quètxup, mel...

ELABORACIÓ:

  • Tallem l'albergínia en bastonets.
  • Barregem en un bol una cullerada de farina de cigró amb 6 cullerades d'aigua fins a aconseguir una crema homogènia.
  • Suquem els bastonets en aquesta barreja, i hi afegim all en pols i formatge parmesà ratllat.
  • Ho salpebrem, i passem cada bastonet pel pa ratllat.
  • Anem posant els bastonets en una safata per a forn coberta amb paper vegetal i una mica d'oli.
  • Posem la safata al forn, i ho coem uns 30 minuts a 180 graus. Quan hagin passat 15 minuts, donem la volta als bastonets perquè es coguin pels dos costats.
  • I ja estan a punt per servir amb la salsa per sucar que més us agradi!
 
Destaquem