Ha arribat el mes de juny, l'estiu ja truca a la porta, i això ja es nota, també a la cuina! I és que el bon temps porta a les nostres taules productes de temporada plens de color. I és que l'arribada de l'estiu fa que els horts desprenguin la seva màxima esplendor.
Tomàquets, cogombres, mongetes tendres, albergínies i enciams de tota mena són alguns dels productes que podrem degustar en el seu millor moment a partir d'aquest mes de juny, i durant el juliol i l'agost.
I si parlem de fruita, aquest és un bon moment per gaudir dels préssecs, les nectarines, les peres d'estiu, els melons i les síndries. Algunes més primerenques, i d'altres més tardanes, però totes elles boníssimes!
Per anar fent boca i agafant idees de receptes amb els productes propis d'aquests mesos, avui us proposem una boníssima recepta a base d'albergínia. Un producte que és aigua en un 92%, que té un baix contingut en proteïnes i hidrats de carboni, i cap greix. A més, l'albergínia és estimuladora de la funció del fetge i la vesícula, i conté potents antioxidants que ajuden a prevenir l'envelliment, el risc cardiovascular i les malalties degeneratives.
Preparem bastonets d'albergínia al forn.
INGREDIENTS:
- 1 albergínia
- Farina de cigró
- Formatge parmesà en pols
- Pa ratllat
- 6 cullerades d'aigua
- Sal i pebre
- All en pols
- Oli d'oliva verge extra
- Allioli, quètxup, mel...
ELABORACIÓ:
- Tallem l'albergínia en bastonets.
- Barregem en un bol una cullerada de farina de cigró amb 6 cullerades d'aigua fins a aconseguir una crema homogènia.
- Suquem els bastonets en aquesta barreja, i hi afegim all en pols i formatge parmesà ratllat.
- Ho salpebrem, i passem cada bastonet pel pa ratllat.
- Anem posant els bastonets en una safata per a forn coberta amb paper vegetal i una mica d'oli.
- Posem la safata al forn, i ho coem uns 30 minuts a 180 graus. Quan hagin passat 15 minuts, donem la volta als bastonets perquè es coguin pels dos costats.
- I ja estan a punt per servir amb la salsa per sucar que més us agradi!