Amanida de sípia amb carxofes

Catalunyamagrada.cat

 

El Baix Llobregat conserva els seus orígens agrícoles oferint una extensa gamma de productes autòctons. Entre ells, destaquen les cireres, els espàrrecs o les carxofes, així com el premiat pollastre de la raça Prat.

 

Cuinem avui un plat amb carxofes, Amanida de sípia amb carxofes.

 

INGREDIENTS:

 

1 escarola

2 carxofes

1 botifarra fresca

2 sípies

Alls tendres

1 bitxo de Caiena

Cibulet

Oli d'oliva verge extra

Sal

Sal en escates

ELABORACIÓ:

 

Fregiu les carxofes netejades i tallades a quarts fins que quedin cruixents.

Salteu la botifarrada tallada a quarts.

Salteu la sípia tallada a trossos amb una mica de sal i oli.

Serviu en un plat unes fulles d'escarola, posant a sobre la sípia, la botifarra i les carxofes.

Sofregiu els alls tendres a rodanxes fines, al costat del bitxo.

Poseu els alls per sobre la sípia.

Acabeu el plat amb sal en escates i cibulet.

 
Destaquem