Trucs per coure correctament les castanyes

Trucs i maneres de preparar les castanyes

La tardor a Catalunya porta consigo una tradició única: les castanyes. Els castanyers de Barcelona tenen els seus propis trucs per preparar aquest delicatessen que es converteix en protagonista indiscutible durant la festa de Tots Sants. Volem compartir amb tu els secrets que converteixen aquesta pràctica en tota una experiència culinària.

Trucs i maneres de preparar les castanyes

La tria de castanyes

Abans de començar el procés de cocció, la tria de castanyes és crucial. Els experts castanyers de Barcelona recomanen seleccionar castanyes grosses amb pells brillants. La uniformitat en mida també és important per garantir una cocció equitativa i evitar que algunes quedin més fetes que d'altres.

Cuina tradicional al forn

La cuina al forn és la manera més tradicional de preparar castanyes. Només necessites castanyes, una mica de sal (opcional) i un forn preescalfat a 200 graus. Un truc clau és pessigar lleugerament les pells per permetre que la calor penetri adequadament. Amb 10 minuts per banda, obtindràs castanyes torrades perfectament. La quantitat no és un problema, ja que es poden guardar per a gaudir-les més tard.

Cuites

Encara que menys freqüent, la cocció de les castanyes pot oferir altres opcions culinàries. Malgrat que pelar-les en cru pot ser complicat, aquest mètode és ideal per salses, cremes de verdures o dolços. Simplement posa les castanyes netes en aigua bullent durant 45 minuts o opta per l'olla de pressió per accelerar el procés.

Microones

Per als amants de la immediatesa, el microones és la solució. Amb 1.000 W, només necessitaràs dos minuts, i amb 800 W, dos minuts i mig. Aquesta opció ràpida manté la simplicitat del forn i ofereix resultats igual de deliciosos.

En resum, sigui quin sigui el mètode que triïs, les castanyes són una explosió de sabor que captura l'esperit de la temporada.

 
Destaquem