Tortosa celebra el Cucafera Folk

La mostra que celebra la capital del Baix Ebre realça la tradició folklòrica i les entitats culturals de la ciutat

La ciutat de Tortosa recupera aquest cap de setmana, i el vinent, la Mostra de Folklore Popular de Tortosa. La trobada Cucafera Folk, organitzada per la Colla de Dolçainers de Tortosa, arriba així a la setzena edició, amb un programa ple de propostes que volen fer valdre els diferents elements de la imatgeria festiva de la ciutat, així com la feina de les entitats i agrupacions de cultura popular de Tortosa.

Els actes arrencaven el divendres 18 de novembre al Museu de Tortosa, amb una exposició fotogràfica i una taula redona sobre l'ofici de construir gegants i elements de la imatgeria festiva.

Entre altres actes, durant el cap de setmana, els carrers Croera, Dr. Ferran i plaça de la Cinta, acullen la fira Festa Folk, que aplega diferents entitats de cultura popular i tradicional, a més a més de punts de venda d'artesania festiva.

Titelles, ball de cavallets, vermut solidari, plantada i encesa de bèsties de foc, gaiters, grallers, dolçainers, tabalers i percussions, i baldanada popular solidària, completen el programa del primer cap de setmana d'actes.

Però la festa no acaba aquí, ja que el cap de setmana del 26 de novembre continua la mostra Cucafera Folk. En aquesta ocasió, els actes arrencaran el dijous 24 amb la presentació del QKart, i divendres, dia 25, es presentarà la proclamació de Tortosa com a seu del Consolat del Bestiari Festiu Català.

Dissabte 26 hi haurà plantada de gegants, nans, cucaferes, cavallets i altres elements del folklore festiu al carrer Cervantes, des d'on començarà una cercavila, i una ballada de jotes per a posar el punt final a aquesta edició del Cucafera Folk.

Consulteu tot el programa d'actes.

Més informació
 
Destaquem