"Regalen" una casa en un municipi de la Segarra al primer que s'hi empadroni

L'objectiu de la iniciativa és fer créixer el cens de la vila de Biosca

L'ajuntament de Biosca, municipi de la Segarra, "regala" una casa a qui s'empadroni a la vila. Una iniciativa, que el consistori anuncia a la seva pàgina web, que té per objectiu "fer créixer el cens de Biosca, cada cop més baix i amb la població més envellida". Una situació, apunten, "contra la que es lluita des de fa temps però que no acaba de trobar solució".

Així, l'alcalde de Biosca i a la vegada propietari d'una llar per restaurar íntegrament, ofereix aquest habitatge de forma gratuïta a aquell qui s'empadroni i es comprometi a viure al municipi. Es tracta d'una casa amb l'estructura feta (teulada i sostres), però amb els interiors encara per construir. Una inversió que aniria a càrrec del nou veí de Biosca, sent aquest el principal pacte del contracte.

Per saber més informació sobre aquesta oferta i tractar amb l'alcalde i propietari de la casa, podeu trucar o escriure per whatsapp al telèfon 660.293.510, demanant per Josep.

 

Casa Biosca

Casa Biosca

Saber-ne més sobre Biosca

El municipi de Biosca es troba a la comarca de la Segarra, al centre de l'extrem nord, limitant amb Sanaüja a ponent, amb Pinell de Solsonès al nord, amb Torà a llevant, i amb Massoteres al sud. Situat a 455 metres sobre el nivell del mar, segons el cens municipal del 2019 hi ha empadronades actualment 176 persones.

El poble de Biosca està situat al peu d'un petit turó a la dreta de la riera del mateix nom. En entrar-hi, ens trobem un raval i, després de passar el pont, s'entra al nucli que restava tancat amb les muralles que baixaven del castell.

 

La plaça de l'Església és voltada de carrerons amb indrets coberts amb volta sobre les cases que conserven la fesomia medieval. L'església de Santa Maria, com l'antiga església del castell, és de factura neoclàssica, a la llinda de la portalada duu l'any 1859.

El castell de Biosca, del qual encara perviuen restes de murs i una torre rodona central, és emplaçat al capdamunt del poble, sobre una roca. Vora seu hi ha l'antiga capella del castell, romànica, que era dedicada a Santa Maria i posteriorment a Sant Abdon i Sant Senén. Conserva la volta i a l'obra primitiva, probablement del segle XII, s'afegiren unes capelles gòtiques a migdia.

 
Destaquem