Redescobreix les platges de Barcelona

Amb l'entrada de la ciutat a la Fase 1 del desconfinament, es pot anar a la platja en horaris determinats

Amb l'arribada del bon temps, i l'inici del desconfinament, anar a la platja és una de les opcions preferides de moltes persones per poder gaudir de l'aire lliure. Amb tot, la mobilitat segueix restringida, per la qual cosa cal optar per les platges pròximes al nostre lloc de residència, i atendre a les limitacions establertes per les autoritats per garantir la seguretat de tots, així com recordar (i aplicar) les mesures de seguretat personals que tothom ha de seguir.

Si parlem de les platges de Barcelona, sense cap dubte aquestes són un dels grans atractius de la ciutat. Actualment, Barcelona disposa de més de quatre quilòmetres i mig de platges. Deu platges, en total, que ofereixen als barcelonins diferents opcions per gaudir del mar.

Tot seguit t'expliquem quines són aquestes platges i què és el que ofereixen en condicions normals. Actualment, però, i a conseqüència de les mesures decretades per aturar l'expansió del coronavirus, i regular el desconfinament, l'accés a aquestes platges està regulat per franges horàries, i activitats que s'hi poden desenvolupar durant la fase 1 del desconfinament en el qual es troba la ciutat de Barcelona, i el conjunt de la regió sanitària.

Així, de 6 a 10 hores, i de 20 a 23 hores, la platja està reservada per als esportistes i per passejar. A l'hora de passejar, a més, cal tenir en compte les franges horàries establertes per als diferents grups d'edats. Les famílies amb infants hi poden anar de 12 a 19 hores, i la gent gran de 10 a 12 hores, i de 19 a 20 hores.

Pel que fa a la possibilitat de banyar-se, aquesta opció serà possible quan la ciutat passi a la fase 2. Actualment, l'aigua està reservada per a la pràctica d'activitats esportives aquàtiques individuals.

Quines són les platges de Barcelona?

Platja de la Barceloneta

Situada entre l'espigó del Gas i la platja de Sant Miquel, té una llargada de 422 metres i és una de les platges amb més tradició de la ciutat.

Platja del Bogatell

 

Ofereix moltes possibilitats per gaudir de l'esport a l'aire lliure, ja que als seus 702 metres hi trobareu diversos equipaments d'oci.

Platja de Somorrostro

Encarna la recuperació de la memòria històrica i ha esdevingut una de les platges més emblemàtiques de Barcelona.

Platja de Sant Sebastià

És la platja situada més a ponent de Barcelona i compta amb clubs esportius de gran rellevància a la ciutat.

Platja de Sant Miquel

És una de les platges més antigues de la ciutat. El seu nom prové de l'església de Sant Miquel del Port, construïda l'any 1755.

Platja de la Nova Icària

 

Situada al centre del litoral barceloní, és considerada una de les platges més tranquil·les, amb uns 415 metres de llargada.

Platja de la Mar Bella

Creada l'any 1992 aprofitant la remodelació urbanística del litoral amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, disposa d'una zona naturista.

Platja de la Nova Mar Bella

Juntament amb la Mar Bella, forma part de les platges que es van crear quan es va recuperar la façana litoral de Barcelona.

Platja de Llevant

Va ser la darrera platja a incorporar-se a la ciutat, l'estiu del 2006. Té una llargada aproximada de 375 metres i està situada al costat de la Nova Mar Bella.

Zona de banys del Fòrum

És un espai on es pot prendre el sol o banyar-se, però no hi trobarem sorra i l'accés a l'aigua es fa directament des de superfícies pavimentades, mitjançant escales.

 
Destaquem