El Gran Recapte d'Aliments canvia de format

La 12a edició de la campanya solidària se celebra fins al 21 de novembre

La 12a edició del Gran Recapte d'Aliments s'està celebrant des del 16 de novembre i finalitza aquest dissabte, dia 21, amb nou format a conseqüència de la Covid-19. En aquesta edició, els Bancs dels Aliments han reformulat la campanya eliminant la recollida física d'aliments i transformant la donació d'aliments en donacions monetàries destinades a la seva adquisició.

La campanya del Gran Recapte s'està fent fins dissabte als principals supermercats, i és el mateix personal qui convida a la ciutadania a fer donacions a l'hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRANRECAPTE que s'ofereix al donant.

Aquest divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforcen aquests supermercats amb la presència de voluntariat, que explica la importància de seguir col·laborant en el Gran Recapte. Un cop finalitzada la campanya s'adquiriran i distribuiran aliments bàsics com llet, oli, llegum o conserves, amb la totalitat de les donacions aconseguides.

També es poden fer donacions mitjançant la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com, i els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució d'aliments. Aquest any s'incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

 

El paper del voluntariat

Tot i la digitalització de la campanya, els Bancs dels Aliments no han volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, i s'estima que en calen 8.700 persones, que faran de portaveus de la nova modalitat de Gran Recapte.

Les seves funcions són informar els clients del canvi d'operativa, obligats per motius de seguretat a conseqüència de la pandèmia, i de com es podrà donar aquest any a la caixa, durant el moment de pagament de la resta de la compra, a través d'una donació monetària destinada a l'adquisició d'aliments.

Per ser voluntari del Gran Recapte cal registrar-se, de manera molt senzilla, al web www.granrecapte.com.

 
Destaquem