Quatre dècades del Festival de Jazz de Terrassa

El certamen programa una trentena de concerts amb la Nova Jazz Cava com a epicentre de l'activitat

El passat dijous, 27 de maig, arrencava una nova edició del Festival de Jazz de Terrassa, que enguany celebra les seves quatre dècades d'història amb una edició que s'estendrà fins al 12 de juny amb concerts a Terrassa, Matadepera i Vacarisses.

El certamen, que ha retardat uns mesos la seva tradicional celebració del mes de març, manté la Nova Jazz Cava com a epicentre de l'activat, més el Teatre Principal, i afegeix les matinals populars a l'aire lliure al pati posterior de l'Ajuntament. Un festival que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El programa d'enguany es compon de 29 concerts amb un total de 187 artistes de procedència internacional com Theo Hill Trio & Jeremy Pelt o Billy Cobham Group i la participació de músics catalans com Uroz Jazz Delalers, o Mireia Vidal Quartet. Del programa destaquen dues cites emblemàtiques: l'aniversari de La Vella Dixieland, que celebra 41 anys trajectòria, i el comiat dels escenaris de la formació La Locomotora Negra.

A més de les propostes estrictament musicals, hi ha previstes diferents activitats paral·leles. Així, enguany es lliurarà el guardó Terrassa Jazzmann al músic Jordi Rossy, un reconeixement pendent de l'edició de l'any passat, i es retrà un homenatge al fotògraf Miquel Carol, que va morir l'octubre de 2020.

 

També es recupera la ruta gastronòmica del "Menjazz" i es presenta una exposició amb la quarantena de cartells de cadascuna de les edicions del festival.

Consulteu tota la programació i adquiriu les entrades, a la web del Festival.

 
Destaquem