A preparar la revetlla de Sant Pere!

Celebrem la festivitat del patró dels pescadors, i molts municipis de Catalunya estan de festa major

Ja hem rebut l'estiu, i acabem de celebrar Sant Joan a Catalunya. Però les grans revetlles de l'estiu no s'acaben aquí. I és que ara toca preparar la celebració de Sant Pere, que s'escau el 29 de juny. Una festa que compta amb la seva pròpia revetlla, la de Sant Pere, el 28 de juny, amb la també tradicional coca de Sant Pere per endolcir la festa.

Una data que, a més, molts municipis aprofiten per celebrar la seva festa major, sobretot, aquells que estan vora el mar, ja que Sant Pere és el patró dels pescadors. Unes celebracions que acostumen a durar diversos dies.

Així, les celebracions en honor a Sant Pere, són d'origen catòlic, en honor del principal dels apòstols cristians, qui "guarda les portes del cel", motiu pel qual se'l representa amb unes claus, i que, abans de seguir Jesús, havia estat pescador.

Festa major de Sant Pere a Reus

Festa major de Sant Pere a Reus

Celebrem la revetlla de Sant Pere?

La tradició de celebrar la revetlla de Sant Pere no s'ha mantingut amb tanta força com la de Sant Joan a Catalunya. Però són molts els municipis i barris que celebren revetlles estiuenques amb petards i fogueres, i àpats familiars o amb els amics la vigília de Sant Pere, el 28 de juny. També és el torn de moltes festes majors arreu del territori, que reben d'aquesta manera l'època estival.

Els municipis on més s'ha mantingut la tradició de celebrar Sant Pere són aquells que es troben a la costa, si bé no és difícil gaudir-ne arreu del territori. Així, normalment hi ha celebracions de Sant Pere, entre moltes altres, a municipis com Figueres, Sant Cugat del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Cambrils, Begur i antigament arreu de Barcelona.

I vosaltres, celebreu Sant Pere?

Més informació
 
Destaquem