Posposada La Patum de 2020

Es treballa per poder celebrar-la al setembre, si les circumstàncies ho permeten

L'Ajuntament de Berga ha posposat La Patum de 2020 a causa del coronavirus. Es tracta d'una decisió motivada per la crisi d'emergència sanitària provocada per la COVID-19 que ha comportat diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació d'aquesta pandèmia.

La suspensió de la festa, que havia de celebrar-se del 10 al 14 de juny, la feia pública l'Ajuntament de Berga aquest dijous, 26 de març, en un comunicat, on assenyalen que també respon al fet de no poder garantir que la celebració es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part.

 

"Aquesta incertesa dificulta preveure l'evolució de la situació durant les pròximes setmanes i mesos", assenyalen, explicant, però, que l'Ajuntament de Berga treballa amb la previsió de poder celebrar La Patum durant el mes de setembre, "sempre que les circumstàncies ho permetin". En aquest sentit, detallen, "s'està contactant amb els diferents agents per poder tancar una data com més aviat millor, tenint en compte els diferents esdeveniments relacionats amb la celebració de la festa, més enllà dels cinc dies de Corpus".

D'altra banda, l'Ajuntament de Berga també resta a l'espera de saber quines són les indicacions i recomanacions dels Departaments de Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder determinar la celebració o no de La Patum d'enguany.

 

Per últim, esmenten com La Patum és "una festa transversal que comporta una organització complexa i que requereix mesos de preparació". Així, malgrat que es treballa amb nou calendari, "no es pot descartar la possibilitat que es pugui suspendre definitivament per motius sanitaris", apunten.

 
Destaquem