Participa del Gran Recapte d'Aliments

La cita solidària s'estendrà a les botigues fins al 27 de novembre

Des d'aquest divendres, 19 de novembre, ja es pot col·laborar amb el Gran Recapte d'Aliments als diferents establiments adherits a la campanya arreu de Catalunya. Una campanya, que enguany arriba a la 13a edició, que s'estendrà fins al dia 27 de novembre, i fins a l'11 de desembre en el seu format en línia.

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d'aliments aconseguits a Catalunya, es pot proveir a les entitats d'aliments bàsics com la llet, l'oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.

L'any 2020 els Bancs dels Aliments ja van modificar el format de la campanya a causa de la irrupció de la COVID, substituint la recollida massiva d'aliments per una campanya virtual de donacions monetàries. Les donacions monetàries es podran fer a la caixa dels supermercats, les parades dels mercats i els establiments de petit comerç.

Tot i el canvi de format, el voluntariat continua sent clau i tornarà a estar present als punts de recollida malgrat suprimir la donació física d'aliments. El voluntariat informarà la ciutadania del nou format del Gran recapte i el convidarà a participar.

Amb la suma de les donacions els Bancs dels Aliments adquiriran els productes en funció de les necessitats en els diferents períodes de l'any, i, a més, aquestes donacions monetàries permeten adquirir productes frescos i refrigerats d'alt valor proteic. Un altre avantatge que permet aquest nou model és l'entrega de targetes monetàries als beneficiaris, així les persones ateses poden triar als establiments els productes d'alimentació que més els calen.

L'Emergència social

Des de la irrupció del COVID, els Bancs dels Aliments han hagut d'afrontar un augment exponencial de la demanda d'aliments. El nombre de persones receptores ha passat de 195 mil el gener de 2020 a les 250 mil actuals, el que suposa un increment del 30%.

 

L'escenari de post pandèmia és un escenari d'incertesa en què l'alentiment de l'activitat econòmica, comporta que moltes persones tinguin dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.

Tot i aquesta situació, els Bancs dels Aliments han fet un gran esforç per equiparar els quilos distribuïts a l'augment de la demanda. Al llarg de 2020 s'han distribuït prop de 30 milions de quilos d'aliments que han arribat a una mitjana de 250 mil persones mensuals, a través de 628 entitats receptores.

Més informació
 
Destaquem