Ja està aquí la nova edició del "Calendari dels Pagesos"

La informació agrícola, astronòmica i sobre la cultura i les tradicions catalanes, protagonistes del nou almanac per al 2022

El "Calendari dels Pagesos" del 2022 ja es pot trobar als diferents quioscos i llibreries d'arreu de Catalunya. Es tracta d'un almanac, que enguany arriba al número 161, i que ofereix informació agrícola, astronòmica i sobre la cultura i les tradicions catalanes.

L'almanac inclou consells de com fer servir les herbes a la cuina, un calendari de pràctiques agrícoles, sembres i plantacions, un calendari de fruites i hortalisses de temporada, i les dates dels mercats setmanals, de les fires i de les festes majors dels municipis de Catalunya.

També s'hi troba una poesia per a cada mes de l'any i el "Judici de l'any", escrit per Anaís Falcó i Christian Simelio, amb el més destacable que ha succeït durant aquest any 2021 que ja es troba a la recta final.

Un dels al·licients del "Calendari dels Pagesos" és la Roda Perpètua, que reprodueix a la portada. Ideada pel frare Domènec Varni i publicada pel frare Miquel Agustí, prior del Temple de Perpinyà, l'any 1617, la Roda Perpètua pronostica quins anys seran fèrtils, molt fèrtils, estèrils i molt estèrils. Pel que fa al cultiu, el 2022 serà molt fèrtil.

 

Igualment, s'estrena una nova secció, "Aprendre de l'ahir", que presenta un reportatge sobre la recuperació de la tracció animal al camp.

El "Calendari dels Pagesos" del 2022 inclou un calendari de paret, amb les festes i llunes de tot l'any, i diversos articles de temes d'actualitat.

El calendari

El "Calendari dels Pagesos" és la publicació en llengua catalana que fa més anys que s'edita ininterrompudament. Va néixer l'any 1861 a la llibreria i impremta Casa Llorens, situada al costat del mercat de Santa Caterina, avui desapareguda. En aquell temps Barcelona acabava d'enderrocar les muralles que la cenyien i projectava l'Eixample.

 
Destaquem