Nou pas per poder gaudir del Tren dels Cims a Catalunya

FGC ha adjudicat la redacció del projecte per la nova línia de tren turístic aprofitant el traçat de l'antic carrilet de l'Estany Gento

El nou tren turístic català, el Tren dels Cims, està cada cop més a prop de ser una realitat. I és que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ja ha adjudicat la redacció del projecte que ha de definir totes les actuacions necessàries per instal·lar una línia de tren turístic aprofitant el traçat de l'antic carrilet de l'Estany Gento, a la Vall Fosca.

La nova línia ha d'unir el Telefèric de Sallent i l'estany Gento amb l'edifici de la Cambra d'Aigües de Capdella, seguint l'antiga traça i algunes infraestructures de l'antic carrilet de l'estany Gento.

 

El carrilet de l'Estany Gento es va construir l'any 1911 per transportar materials per a la construcció de la central hidroelèctrica de Capdella i tot el sistema de canalitzacions que comuniquen els diversos estanys la zona. El traçat del carrilet, de 5,5 km, uneix l'Estany Gento amb l'estació superior de la central de Capdella. Actualment està en desús i s'ha transformat en una via excursionista.

La infraestructura se situa dins del municipi de la Torre de Capdella, a la Vall Fosca i molt propera al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Ara FGC impulsa, amb l'Ajuntament de la Torre de Capdella i amb PallarsActiu SA, el projecte per recuperar el traçat de l'antic carrilet i transformar-lo en una línia de tren turístic.

 
Destaquem