El millor xocolater del món és català

L'osonenc Lluc Crusellas ha guanyat el vuitè concurs mundial World Chocolate Masters

El jove osonenc Lluc Crusellas es coronava el 31 d'octubre com el millor mestre xocolater del món. Amb 26 anys, i nascut a Santa Eulàlia de Riuprimer, el jove pastisser s'enfrontava a 18 concursants de tot el món al World Chocolate Masters, que celebrava a París la seva vuitena edició al Saló de la Xocolata de París.

Després de superar les 6 proves realitzades durant una setmana, i fetes les valoracions dels 18 membres del jurat. A l'última prova el català aconseguia el títol que l'acreditava com el millor mestre xocolater del món.

Entre les proves que va superar, hi havia l'elaboració d'una escultura gran, petita, postres, bombó, snack i petit four. El que el va portar fins a la final va ser un elefant de 3 metres i 200 quilos de xocolata.

Un cop rebut el reconeixement, Crusellas, va fer el discurs en català, dient, en altres, "Ho sento, però ho faré en català. Infinites gràcies als que sou aquí. A tothom que s'ha afegit a aquest petit gran projecte. Ho hem fet entre tots. Ho heu gaudit tots i ho hem viscut. Hem passat un cap de setmana genial".

Ja l'any passat, el jove pastisser català del Carme Pastisseria, de Vic (Osona), va ser nomenat millor mestre xocolater d'Espanya, un títol que li ha servit per anar a París.

 
Destaquem