El millor panettone artesà d'Espanya de 2023 és d'una pastisseria catalana

La pastisseria Vallflorida, amb el pastisser Lluís Costa, ha guanyat el premi

El millor panettone artesà del 2023 és del pastisser Lluís Costa, un jove professional nascut el 1987 i amb l’ajut del seu equip a la pastisseria Vallflorida a Sant Esteve de Palautordera a Barcelona. El negoci va ser fundat pel seu pare fa més de trenta anys un referent en la zona del Montseny.  

Per primera vegada, un mestre pastisser es converteix en el vencedor en dues categories del certamen, en primer lloc, el premi pel millor panettone de fruites i, en segon lloc, el millor panettone de xocolata. El certamen anomenat VIII Concurso Mejor Panettone Artesano de España 2023, esdeveniment organitzat per la "Escuela de Pastelería del Gremio de Barcelona (EPGB)", amb la participació de 80  pastisseries.

Compta amb diversos premis que fan que sigui un dels pastissers amb una gran creativitat i passió pels postres artesans, ja que durant la seva carrera com a pastisser ha obtingut els següents premis:   

  • 2.º millor jove pastisser de España (2010) 
  • 2.º millor xocolater español (2010) 
  • Millor jove artesà alimentari (2012) 
  • Millor croissant artesà de mantega de España (2015) 
  • Millor pasta de te de España(2018)

L'objectiu principal del concurs és incentivar i premiar les millores tècniques, els millors coneixements i, per tant, les millores habilitats en el món de la pastisseria artesana amb l’elaboració de les postres típic nadalenc, el panettone. La xocolata i torrons del pastisser Lluís Costa és realitza amb el millor gres artesanal amb sabors innovadors, amb la creació de pastissos tradicionals modernitzats amb noves tècniques i decoracions, i a més amb la conjunció d’una línia de bombons de mongetes són algunes de les especialitats de la pastisseria de Sant Esteve de Palautordera.

 
Destaquem