Què mengem quan arriba el mes de juliol

A Catalunya, l'arribada de l'estiu ens porta productes rics amb aigua per a combatre la calor

Que ja hem estrenat el mes de juliol, i que ja fa uns dies que és estiu, ho notem amb les altes temperatures, però també els productes que podem posar a la nostra cistella de la compra si optem pels productes de temporada a Catalunya.

Una cistella que s'omple de productes plens de colors i de sabors que fan que cada àpat sigui una festa. Els horts llueixen el seu millor moment, i els arbres fruiters ens regalen dolces fruites carregades d'aigua de sabor.

Amb tot això, el mes de juliol, i l'estiu en general, és el moment de gaudir de cremes fredes, gaspatxos, amanides variades, i macedònies de fruites naturals. Unes receptes ideals per combatre la calor, ja que ens aporten, no solament molta aigua, sinó també vitamines i minerals.

Patates, tomàquets, pebrots i albergínies són els protagonistes dels nostres plats. No hi falten els carabassons, els raves, els cogombres, la remolatxa i les pastanagues. I la mongeta tendra, que complementa una dieta variada i equilibrada.

Si parlem de fruites, la festa continua. Aquest juliol encara podem gaudir de les varietats més tardanes de cireres i nespres, i arriben a les nostres taules els albercocs, préssecs, paraguaians, prunes i nectarines. També podem gaudir de les primeres peres i pomes. I no ens podem oblidar dels melons i les síndries, indispensables per a mantenir-nos hidratats. Finalment, els nabius, gerds i maduixetes de bosc, també es converteixen en els protagonistes d'alguns dels nostres àpats, podent fer-los servir a la cuina de mil maneres diferents.

I no ens oblidem dels productes animals, ja que l'estiu és el millor moment per gaudir dels calamars, molt nutritius baix en calories i grasses, i del bonítol, un peix amb moltes proteïnes i una alta quantitat de vitamina B3.

Ja heu preparat la llista de la compra?

Més informació
 
Destaquem