Es mantenen les restriccions per aturar el coronavirus, però amb novetats

Confinament comarcal, més hores de restauració i obertura parcial dels gimnasos, entre les novetats

Es mantenen el gruix de les restriccions a Catalunya per aturar l'expansió del coronavirus, però a partir del dilluns, dia 8 de febrer, hi haurà alguns canvis, com ara que el confinament passarà a ser comarcal, o la restauració podrà estar oberta més hores. Així ho aprovava el Procicat aquest dijous, 4 de febrer, i les noves mesures estaran vigents fins al 21 de febrer.

Els principals canvis respecte de les mesures ja vigents són que el confinament municipal passarà a ser comarcal, s'allargarà la restauració una hora en els torns d'esmorzar i dinar (de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h), i es reobriran els gimnasos al 30%. A més, s'ha equiparat les llibreries als equipaments culturals, de forma que no estaran subjectes a les restriccions del comerç i podran obrir durant els caps de setmana.

 

En matèria educativa, es permetrà la docència teòrica presencial en el primer grau universitari, com es fa en els cicles formatius. També podran obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa que estiguin certificades pel Departament d'Educació.

Compartim el resum de les noves mesures fet per Protecció Civil a les xarxes socials:

 

 
Destaquem