Nova edició del 'Calendari de Pagesos', que compleix 160 anys

La informació agrícola, la cultura i les tradicions catalanes protagonitzen l'edició d'enguany del 'Calendari de Pagesos'

El Calendari de Pagesos de l'any 2021 ja està a punt. Un calendari que, enguany, celebra una edició especial, i és que compleix 160 anys. Una edició en la qual la informació agrícola, la cultura i les tradicions catalanes seran protagonistes de la publicació, que ja pot comprar-se en quioscos i llibreries.

El calendari del 2021

El Calendari de Pagesos ofereix informació agrícola, astronòmica i sobre la cultura i les tradicions catalanes. Així, per exemple, pel que fa a l’astronomia, recorda que el 10 de juny hi haurà un eclipsi anular de sol, que serà visible com a parcial des de Catalunya.

L’almanac, que arriba al número 160, inclou consells per fer un hort urbà, un calendari de pràctiques agrícoles, sembres i plantacions, un calendari de fruites i verdures de temporada, el santoral i les dates de les fires, mercats setmanals i festes majors de tots els municipis de Catalunya.

També s’hi troba una poesia per a cada mes de l’any i el “Judici de l’any”, escrit per Anaís Falcó i Christian Simelio, amb el més destacable que ha succeït durant aquest any 2020 que ja es troba a la recta final.

 

Un dels al·licients del Calendari dels Pagesos és la Roda Perpètua, que reprodueix a la portada. Ideada pel frare Domènec Varni i publicada pel frare Miquel Agustí, prior del Temple de Perpinyà, l’any 1617, la Roda Perpètua pronostica quins anys seran fèrtils, molt fèrtils, estèrils i molt estèrils. Pel que fa al cultiu, el 2021 serà fèrtil.

 

 
Destaquem