La importància de l'alimentació ecològica

Alimentació ecològica a Catalunya

Sabies que un 30% de la petjada ecològica dels europeus té l'origen a la seva alimentació? I que Espanya és un dels països que més hi contribueix?

Els experts de la FAO estimen que la despesa "invisble" generada pels aliments supera els 10 bilions de dòlars anuals, equivalent al 10% del PIB mundial. Aprofundim en com aquest cost està directament vinculat a emissions de gasos d'efecte hivernacle, desforestació i altres impactes ambientals.

Catalunya no és una excepció, amb un alt consum de carn per càpita. El 70% de la petjada alimentària d'Europa es concentra en uns pocs països, incloent-hi Espanya. Descobreix com aquests hàbits contribueixen significativament a la càrrega ambiental.

La filosofia del "menjar barat" té repercussions. Els experts criden a repensar el sistema alimentari i promoure una consciència dels costos reals dels productes que comprem. Descobreix com petits canvis poden tenir un gran impacte.

Finalitzem amb una crida a l'acció. Els experts insten a l'adopció de taxes que penalitzin aliments insostenibles i a polítiques que promoguin alternatives més saludables. L'alimentació ecològica no és només una elecció individual, sinó una transformació necessària per preservar el nostre planeta.

Més informació a "Un 30% de la petjada ecològica dels europeus la provoca l'alimentació".

 
Destaquem