Has tastat el Millor Pastís de Formatge de Catalunya?

El pastís està elaborat amb una selecció de cinc formatges artesans catalans

El pastís de formatge 28% Xerigots, elaborat per la Pastisseria Sant Llehí (amb establiments a Cardedeu i a Sant Antoni Vilamajor) amb la col·laboració de Xerigots, ha estat guardonat com el Millor Pastís de Formatge de Catalunya 2025 al prestigiós certamen Lactium de Vic.

El pastís destaca per una recepta única basada en una selecció de cinc formatges artesans catalans, escollits i madurats per Xerigots, que li aporten complexitat, suavitat i un caràcter profundament local.

Concretament, els formatges que formen part del 28% dels ingredients són el Tou de la formatgeria Tros de Sort, la crema de cabra de la formatgeria Bauma, Puigpedrós de la formatgeria Molí de Ger, Roig de les Escaules i Blau del Mas de la formatgeria Artesans dels Avall. 

Per celebrar aquest reconeixement, el 28 de maig es farà un tast exclusiu a Xerigots (Vilafranca del Penedès) on es podrà degustar el pastís i conèixer els formatges que el componen. L'activitat comptarà amb la participació del pastisser Àlex Lera, creador del pastís, que explicarà el procés d'elaboració i els secrets per aconseguir-ne l'equilibri perfecte.

A més, els dies 29 i 30 de maig es podrà comprar el pastís en exclusiva a Xerigots, prèvia reserva a la seva pàgina web. Pesa 1.100 grams i té un preu de 40 euros. El pastís també està disponible a la Pastisseria Sant Llehí de Cardedeu o de Sant Antoni de Vilamajor.

 
Destaquem