Els dos millors panettones de l'Estat, fets a Barcelona

Panes Creativos i L'Atelier de Barcelona s'imposen en el 7è concurs organitzat per l'Escola de Pastisseria de Barcelona

Un any més, el premi als millors panettones de l'Estat d'aquest 2022 se l'han endut establiments catalans. Panes Creativos i L'Atelier de Barcelona s'imposaven en el 7è concurs organitzat per l'Escola de Pastisseria de Barcelona, i celebrat el 8 de novembre al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, amb centenars de participants.

D'aquesta manera, el pastisser Daniel Jordà, de Panes Creativos, és l'autor del millor panettone artesà de fruites del 2022 i Eric Ortuño, de L'Atelier de Barcelona, ha guanyat el premi al millor panettone artesà de xocolata de l'any.

El jurat, format per destacats professionals del sector com Iban Yarza, Ramon Bosser, Pepe Isla, Ramon Morató, Begoña San Pedro i Xavier Barriga, en valoraven el gust i factors com l'olor, l'estructura de la molla o la forma de cada panettone.

Aquest no és el primer any que pastissers catalans s'imposen en aquest concurs. L'any passat, Yann Duytsche, de la pastisseria Dolç de Sant Cugat del Vallès, va guanyar en la categoria de panettone artesà clàssic de fruites (ja ho havia aconseguit l'any 2016), i Rafael i Adrià Aguilera, de la pastisseria Cal Jan, de Torredembarra, s'imposaven en la categoria de xocolata.

Fa dos anys, Adán Sáez, de la pastisseria Xocosave de Riudoms, va elaborar el millor panettone de xocolata. El 2019 també es va premiar una pastisseria de Sant Andreu, Cloudstreet. L'Ochiai de Barcelona es va endur el premi el 2018 i Oriol Balaguer, el 2017. Fins al 2016, que ja el va guanyar Yann Duytsche, del Dolç de Sant Cugat.

 
Destaquem